Nieuwsbrief januari 2020

1 februari 2020

Beste dorpsgenoten,

Trots en tevreden kijken we terug op ons openingsfeest. We zijn onder de indruk van de betrokkenheid van zoveel dorpsgenoten bij de start van ons jubileumjaar. Bedankt voor alle complimenten die we hiervoor hebben mogen ontvangen. Dat geeft ons energie. Maar laat duidelijk zijn dat dit feest voor jullie, maar vooral ook door jullie gemaakt is.

Daarmee is het jaar geopend en ook gelijk het besef dat we nu echt aan de bak moeten voor de historische dag. Buurtschappen zijn allemaal in voorbereiding en hier en daar merken we ook even weer dat mensen wakker geschud worden want oei, over 16 weken is het al zover.

Graag zoeken wij dan ook de komende weken als regisseurs contact met de contactpersonen van alle buurtschappen. Even afstemmen hoe de zaken ervoor staan, waar er nog behoeftes liggen en waar nog hulp nodig is. Ook horen we hier en daar dat dorpelingen nog niet op de hoogte zijn van wat nu de plannen zijn per buurtschap, wij willen die mensen aanmoedigen rond te vragen wie er in hun buurt aanspreekpunt is en vraag hoe je kan bijdragen aan jullie buurtthema!

Ondertussen worden de financiën ook duidelijker en mogen we gezegend zijn met hele betrokken ondernemers in en rond Hoonhorst die bij willen dragen aan dit evenement zodat we nu kunnen verfijnen en ook ondersteunend kunnen zijn aan diegene die bijzondere dingen willen toevoegen aan het evenement. Ook lopen er nog enkele subsidie aanvragen naast die al zijn toegezegd.

Mochten er buurten zijn die zelf bedrijven hebben gevonden om iets te sponsoren voor de historische dag. Laat dit dan weten aan de organisatie, dan zorgen wij ervoor dat ook de naam van dit bedrijf genoemd wordt op de sponsorborden.

Naast de vraag aan alle buurtschappen doen we ook een beroep aan alle inwoners van Hoonhorst.

Om het schouwspel compleet te maken zou het geweldig zij als iedereen deze dag in stijl zou willen verschijnen/rondlopen. Daarmee creëren we voor de bezoeker een ware andere wereld. Dus kijk wat je nog in de kast hebt, of wat opa en oma nog hebben of wat je eventueel kan lenen en help ons Hoonhorst om te toveren. Steek je koppen bij elkaar als familie, vrienden of buren en maak een plan. Sluit je eventueel aan bij het thema van je eigen buurt.

Natuurlijk willen wij meedenken of helpen, er is ook kleding beschikbaar vanuit ons. Maar ons doel is eerst de buurtschappen te ondersteunen bij hun thema. Wees creatief met bestaande kleding.

Hier enkele voorbeelden, ter inspiratie;

Hartelijke groet, de stichting Hoonhorst 250 jaar.

 

 

Last modified: 1 februari 2020

Comments are closed.