Nieuws vanuit de werkgroep Historische Dag

29 november 2018

Het lijkt alsof er niets gebeurd, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de historische dag op 16 mei 2020!

In de bijlage vindt u de indeling van de buurtschappen, die soms zijn samengevoegd, met de opdracht die wij als werkgroep hen hebben toebedeeld.

Iedere buurtschap(pen) krijgt vanuit de werkgroep een regisseur toebedeeld. Zodra deze persoon bekend is, zal hij of zij contact opnemen met de aangewezen contactpersonen van de buurtschappen.

Het is de bedoeling dat deze contactpersonen de buurt gaan mobiliseren om een plan te maken hoe vorm te geven aan het toegewezen thema. Hierin zal de werkgroepregisseur ondersteunen. Zij sluiten graag, op uitnodiging, bij jullie eerste vergadering aan. Tevens zullen zij jullie helpen om een tijdsplanning en begroting te maken. Voorstel is dan ook om een eerste vergadering te plannen met jullie buurt in januari/februari 2019.

De werkgroep is momenteel bezig met het maken van een plattegrond, van een afgebakend gebied van het centrum van Hoonhorst. Waar iedere buurtschap een gebied(je) krijgt toebedeeld om het toegewezen thema uit te beelden. Het plan is namelijk om het centrum die dag autovrij te maken, en door twee of drie toegangspoorten toegankelijk te maken (net als in Den Ham wordt daar entree gevraagd.

Om jullie als buurtschappen te inspireren willen we jullie enkele tips meegeven:

  • Historische kring Hoonhorst heeft veel informatie en wil graag helpen.
  • Internet is een goede manier om informatie te vinden over de diverse thema’s
  • Het Anjerpunt/bibliotheek bezoeken
  • Voorbeeld dorpen zijn Luttenberg en Den Ham. Laatstgenoemde dorp willen we jullie van harte aanbevelen om te bezoeken op 8 december 2018. www.historischschouwspel.nl. Kaarten zijn via ons te bestellen of te verkrijgen aan de kassa.

Vorig jaar zijn wij als werkgroep geweest, we waren erg onder de indruk van het historische schouwspel dat zich in het centrum van Den Ham afspeelde. Het heeft ons nog enthousiaster gemaakt dan we al waren. We hebben met onze werkgroep ondertussen nauwe contacten met Den Ham om materialen te kunnen huren/lenen voor onze historische dag.

2020 lijkt nog ver weg, maar we hebben de tijd nog heel hard nodig!

Hartelijke groet, namens de werkgroep Historische Dag,

Marian Spin en Ria Tensen

Last modified: 21 maart 2019

Comments are closed.